Тунизийската полиция арестува в събота стотици мигранти и конфискува лодки. Това е

...
Тунизийската полиция арестува в събота стотици мигранти и конфискува лодки.
Това е
Коментари Харесай

Тунис удари при мащабна акция каналджиите на мигранти

Тунизийската полиция  арестува в събота стотици мигранти и конфискува лодки.

Това е огромна акция против каналджийството на хора в крайбрежния район Сфакс - основна насочна точка за мигранти, които се насочват към Европа , оповестява " Ройтерс ".

Операцията, която съгласно държавното управление е била разпоредена от президента Каис Сайед, пристигна в миг, когато италианският остров Лампедуза се бори с рекорден брой кацания на мигранти с лодки, преминаващи от Северна Африка.

Части на тунизийската национална армия нахлуха в жилищата, където са отседнали стотици мигранти, засякоха камиони, пренасящи мигранти към плажовете, и конфискуваха плавателни съдове, употребявани от контрабандистите, споделиха чиновници и очевидци.
 Лайен идва на о. Лампедуза, с цел да инспектира мигрантския напън
Лайен идва на о. Лампедуза, с цел да инспектира мигрантския напън

Италия се бори с невиждан брой пристигнали по море тази година

Няколко обвинени контрабандисти на хора бяха арестувани в интервенцията, включваща самолети, полицейски кучета, военни камиони и стотици служители на реда .

" Въздушната интервенция има за цел да се насочи към контрабандистите, които търгуват с болката на разочарованите хора ", сподели полковник от Националната армия Хусем Джебли пред кореспонденти.

Сайед подреди репресиите, с цел да се изправи против " неприемливия приток на мигранти ", се споделя в изказване на вътрешното министерство.

Тунис е подложен на мощен напън от Италия и Европейския съюз (ЕС). Те дадоха обещание 1 милиард евро , с цел да оказват помощ на разрушената стопанска система на страната в подмяна на прекъсване на потока от мигранти.

През последните няколко дни към 7000 души, идващи от Северна Африка с лодки, акостираха на дребния италиански остров Лампедуза, което провокира апели за помощ от кмета на острова.

Около 126 000 мигранти с лодки са пристигнали в Италия от началото на годината, съвсем двойно повече от 64 529, регистрирани през същия интервал на 2022 година, съгласно данни на италианското вътрешно министерство.

Италианският министър председател Джорджа Мелони прикани през вчерашния ден ЕС да работи взаимно " с военноморска задача, в случай че е належащо ", с цел да предотврати прекосяването на мигранти през Средиземно море от Северна Африка
 Автобус с мигранти катастрофира в Италия
Автобус с мигранти катастрофира в Италия

Двама водачи са загинали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР